Som allò que vivim i respirem. Volem contribuir a millorar la qualitat de l’entorn, que és també qualitat de vida. A La Llena, amb menys, fem més. Busquem camins més fàcils per arribar a un lloc millor. Destriem el gra de la palla. Apliquem el sentit comú a la nostra feina. La curiositat és la llavor de la intel·ligència. La gent de La Llena busquem a les coses, la justa mesura. L’activitat econòmica genera efectes que poden esdevenir oportunitats. Busquem l’encaix entre actuar, produir i respectar el territori. El camí cap a la sostenibilitat passa per reconèixer la simplicitat. Nosaltres apliquem aquest criteri en els nostres serveis i projectes.

La Llena

Abadia, 8

25400 Les Borges Blanques

Tel 973 143 038

Altres notícies

Notícies

Març 2024

Cens d’oliveres monumentals de Catalunya

Cens d’oliveres monumentals de Catalunya

Cens d’oliveres monumentals de Catalunya

Per encàrrec de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya La Llena Ambiental hem elaborat el Cens d’oliveres monumentals de Catalunya. Concretament el lot 2 que es correspon a tot Catalunya, excepte les comarques de les Terres de l’Ebre (lot 1).

El treball ha consistit en la cerca i descripció de tots els individus que sigui possible d’oliveres amb les característiques de ser declarades oliveres monumentals, d’acord amb el que estableix la Llei 6/2020 de protecció, conservació i posada en valor de les oliveres i els oliverars monumentals i l’Estratègia del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya 2030 (ESNATURA). La pròpia Llei 6/2020 considera que una olivera té caràcter monumental si  té un perímetre de tronc igual o superior a 350 centímetres mesurat a una altura de 130 centímetres del sòl, o que té una edat igual o superior a 350 anys. En el cas d'oliveres amb un tronc fragmentat, el perímetre és el total obtingut reconstruint la forma teòrica del tronc sencer.

Fins ara s’han incorporat al cens 187 exemplars amb la corresponent fitxa descriptiva, una base de dades, informació cartogràfica i imatges recollides durant el treball de camp. La feina ha comptat amb la participació de desenes d’informants i col·laboradors d’arreu del país, tant d’administracions, entitats i particulars. Agraïm especialment a tots el suport, especialment al Cos d’Agents Rurals.La Llena - Serveis i projectes ambientals

Abadia, 8

25400 Les Borges Blanques

Tel 973 143 038

lallena(ELIMINAR)@lallena.cat