Som allò que vivim i respirem. Volem contribuir a millorar la qualitat de l’entorn, que és també qualitat de vida. A La Llena, amb menys, fem més. Busquem camins més fàcils per arribar a un lloc millor. Destriem el gra de la palla. Apliquem el sentit comú a la nostra feina. La curiositat és la llavor de la intel·ligència. La gent de La Llena busquem a les coses, la justa mesura. L’activitat econòmica genera efectes que poden esdevenir oportunitats. Busquem l’encaix entre actuar, produir i respectar el territori. El camí cap a la sostenibilitat passa per reconèixer la simplicitat. Nosaltres apliquem aquest criteri en els nostres serveis i projectes.

La Llena

Abadia, 8

25400 Les Borges Blanques

Tel 973 143 038

Altres notícies

Notícies

Dijous 21 de novembre de 2013

Com evitar que se'ns faci malbé el menjar?

Com evitar que se'ns faci malbé el menjar?

Com evitar que se'ns faci malbé el menjar?

En el marc d’una jornada sobre el malbaratament alimentari a les Borges Blanques

El proper dijous 21 de novembre al matí tindrà lloc a la sala d’actes de l’Abadia vella de les Borges Blanques,  una jornada- taller SOBRE EL MALBARATAMENT ALIMENTARI I L'APROFITAMENT DE MENJAR amb la participació de diferents experts. L’acte s’emmarca dins de la V Setmana Europea de la prevenció de residus que se celebra a tot Catalunya. 

L’acte organitzat per La Llena es fa en col.laboració amb el Banc d’Aliments de Lleida i de les Garrigues i s’adreça a gestors de menjadors, responsables municipals i públic en general interessat en les bones pràctiques a la cuina i en la millora dels hàbits de com. 

En els darrers vint anys l’augment del nivell de vida i els hàbits moderns en el consum, amb un increment dels menjars preparats i dels productes precuinats, han derivat sovint en el malbaratament d’una fracció dels aliments que suposa un problema ambiental per l’excés de residus i un inconvenient social per la contradicció que suposa, especialment en l’actualitat, amb els efectes de la crisi sobre moltes famílies amb pocs recursos.

En aquest sentit, l’objectiu de la jornada és aportar nocions per a evitar haver de llençar el menjar al contenidor marró. Per això resulta d’interès conèixer altres experiències i finalment afavorir un debat sobre la gestió dels aliments, tot recollint les aportacions dels assistents.

La jornada- taller, la obrirà Josep Forné, Delegat Territorial de Benestar i Acció Social a Lleida, i comptarà amb Josep M. Bosch, del Banc d’aliments de Lleida que coneix de primera mà la gestió i optimització de les caducitats dels aliments i de l’Araceli Garcia, de la Cuina de l’Araceli, que ens farà un taller pràctic in situ sobre consells i receptes per aprofitar el menjar.

El preu és de 9 euros i les inscripcions es poden fer al aquí:  

Enllaços relacionatsLa Llena - Serveis i projectes ambientals

Abadia, 8

25400 Les Borges Blanques

Tel 973 143 038

lallena(ELIMINAR)@lallena.cat