Som allò que vivim i respirem. Volem contribuir a millorar la qualitat de l’entorn, que és també qualitat de vida. A La Llena, amb menys, fem més. Busquem camins més fàcils per arribar a un lloc millor. Destriem el gra de la palla. Apliquem el sentit comú a la nostra feina. La curiositat és la llavor de la intel·ligència. La gent de La Llena busquem a les coses, la justa mesura. L’activitat econòmica genera efectes que poden esdevenir oportunitats. Busquem l’encaix entre actuar, produir i respectar el territori. El camí cap a la sostenibilitat passa per reconèixer la simplicitat. Nosaltres apliquem aquest criteri en els nostres serveis i projectes.

La Llena

Abadia, 8

25400 Les Borges Blanques

Tel 973 143 038

Altres notícies

Notícies

13 de novembre del 2017

PAESC de Bell-lloc d'Urgell

PAESC de Bell-lloc d'Urgell

PAESC de Bell-lloc d'Urgell

Des de La Llena ambiental estem enllestint la redacció del PAESC del municipi de Bell-lloc d’Urgell per encàrrec del seu Ajuntament.

Però, què és el PAESC?

El Pacte dels Alcaldes per al Clima i l’Energia, que sorgeix a finals del 2015 i a partir de dues iniciatives posteriors:

·         Per una banda, en el marc d’objectius de mitigació i adaptació al canvi climàtic, la Unió Europea va adoptar a principis de 2008 el compromís unilateral de reduir un 20% de les emissions de CO2 abans de l’any 2020, mitjançant el foment de l’eficiència energètica i la implantació d’energies renovables, atorgant tot el protagonisme als municipis com actors principals de la seva acció de govern.

·         Per altra banda, l’any 2014 es va llançar la iniciativa Alcaldes per l’Adaptació –Mayors Adapt-, basada en el mateix model de gestió pública, mitjançant la qual es convidava a les ciutats a assumir compromisos polítics i prendre mesures per anticipar-se als efectes inevitables del canvi climàtic.

En l’actualitat, el PAESC fixa l’objectiu de reducció d’emissions de CO2 en almenys un 40% fins l’any 2030 i adopta un enfocament integral d'atenuació del canvi climàtic i d'adaptació a aquest. Aquest nou pacte es basa en tres pilars fonamentals:

·         Atenuació: Reducció d’emissions de GEH més enllà del 40% per l’any 2030, mitjançant l’augment de l’eficiència energètica i un major ús de fonts d’energia renovables.

·         Adaptació: Compromís d’avançar cap a la resiliència de les ciutats afegint la obligació de redactar un Pla d’Adaptació al Canvi Climàtic i executar-ne les accions.

·         Subministrament energètic segur, sostenible i assequible.

Per tal d’implicar la població de Bell-lloc d’Urgell, s’ha dut a terme una xerrada participativa en la que els veïns i veïnes del municipi podran valorar propostes d’actuació per a la mitigació del canvi climàtic i presentar idees sobre l’eficiència energètica. La Llena - Serveis i projectes ambientals

Abadia, 8

25400 Les Borges Blanques

Tel 973 143 038

lallena(ELIMINAR)@lallena.cat