Som allò que vivim i respirem. Volem contribuir a millorar la qualitat de l’entorn, que és també qualitat de vida. A La Llena, amb menys, fem més. Busquem camins més fàcils per arribar a un lloc millor. Destriem el gra de la palla. Apliquem el sentit comú a la nostra feina. La curiositat és la llavor de la intel·ligència. La gent de La Llena busquem a les coses, la justa mesura. L’activitat econòmica genera efectes que poden esdevenir oportunitats. Busquem l’encaix entre actuar, produir i respectar el territori. El camí cap a la sostenibilitat passa per reconèixer la simplicitat. Nosaltres apliquem aquest criteri en els nostres serveis i projectes.

La Llena

Abadia, 8

25400 Les Borges Blanques

Tel 973 143 038

Altres notícies

Notícies

5 de febrer de 2018

Les plaques fotovoltaiques de La Llena generen un 30% dels KWh consumits

Les plaques fotovoltaiques de La Llena generen un 30% dels KWh consumits

Després de 3 anys de la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les oficines de La Llena, a finals del 2017 hem pogut comprovar que aquestes generen una tercera part de l’electricitat consumida.

Què és l’energia fotovoltaica?

És una font d'energia que produeix electricitat d'origen renovable, obtinguda directament a partir de la radiació solar mitjançant un dispositiu semiconductor denominat cèl·lula fotovoltaica, o bé mitjançant una deposició de metalls sobre un substrat denominada cèl·lula solar de pel·lícula fina.

On es poden instal·lar?

Els panells solars es poden instal·lar tant a la superfície terrestre com integrats en les parets o sostres d’edificis existents. Així mateix es poden integrar específicament en enginys com ara vehicles, fanals, màquines de venda autònomes, etc.

Perquè utilitzar-la?

·    La radiació solar que arriba a la superfície terrestre és de 120 watts per m2, molt per sobre del consum total d’energia elèctrica a la terra.

·        És l’energia renovable amb una major densitat d’energia.

·         La producció d’energia amb aquest sistema no produeix gasos contaminants.

·         Poden arribar a tenir una vida útil de 100 anys.

·         Cost operatiu i de manteniment baix.

Que cal tenir en compte?

Tot i ser una energia renovable, produeix impactes ambientals en la seva fabricació i també en la seva gestió com a residu, sempre que no sigui l’adequada. La Llena - Serveis i projectes ambientals

Abadia, 8

25400 Les Borges Blanques

Tel 973 143 038

lallena(ELIMINAR)@lallena.cat