Som allò que vivim i respirem. Volem contribuir a millorar la qualitat de l’entorn, que és també qualitat de vida. A La Llena, amb menys, fem més. Busquem camins més fàcils per arribar a un lloc millor. Destriem el gra de la palla. Apliquem el sentit comú a la nostra feina. La curiositat és la llavor de la intel·ligència. La gent de La Llena busquem a les coses, la justa mesura. L’activitat econòmica genera efectes que poden esdevenir oportunitats. Busquem l’encaix entre actuar, produir i respectar el territori. El camí cap a la sostenibilitat passa per reconèixer la simplicitat. Nosaltres apliquem aquest criteri en els nostres serveis i projectes.

La Llena

Abadia, 8

25400 Les Borges Blanques

Tel 973 143 038

Altres serveis

Oficina tècnica

Estany d’Ivars i Vila-sana: direcció tècnica

Aquest estany s’ha recuperat recentment després que va ser dessecat l’any 1951. Es tracta d’una zona humida de 126 hectàrees, que destaca pels seus valors naturals i paisatgístics. El projecte de restauració ecològica ha permès recuperar els hàbitats i les espècies característiques, per exemple els ocells aquàtics.

La Llena realitza la coordinació tècnica d’aquest espai per encàrrec del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana des de l’any 2002. Aquesta assistència tècnica va comportar els treballs necessaris per a la definició del projecte de restauració, la direcció tècnica de les obres i la coordinació de la gestió de l’espai natural. Primerament es va definir el projecte amb l’objectiu de recuperar la biodiversitat de l’espai i fer-ho compatible amb un ús públic, vinculat al turisme rural, de natura, el passeig i la interpretació ambiental. Posteriorment s’ha iniciat la gestió de l’espai que comprèn accions de conservació, millora d’hàbitats, ordenació d’usos, promoció de l’espai i atenció de visitants.

Serveis

 • Coordinació tècnica del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana (des del 2002).
 • Projecte executiu de recuperació ecològica de l’estany d’Ivars i Vila-sana.
 • Direcció tècnica de les obres i treballs de la restauració ecològica de l’estany d’Ivars i Vila-sana.
 • Fitxes i dossier pedagògic per a l’estany d’Ivars i Vila-sana.
 • Pla d’usos i gestió de l’estany d’Ivars i Vila-sana.
 • Sistema d’informació geogràfic de l’estany d’Ivars i Vila-sana.
 • Recerca història sobre els antics usos socials i econòmics a l’estany d’Ivars i Vila-sana.

Projecte destacat

Coordinació tècnica del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana

Coordinació tècnica del consorci des de l’any 2002. Tramitació i gestió tècnica de l’adquisició inicial de finques. Projecte executiu i direcció tècnica dels treballs per a la recuperació de l’estany. Pla d’usos i gestió. Coordinació del seguiment ecològic realitzat per diferents especialistes (aigua, flora, amfibis, rèptils, ocells, mamífers, ús públic). Coordinació de la gestió ecològica, manteniment i conservació. Definició de nous projectes de millora d’hàbitats. Gestió d’ajuts i subvencions. Promoció i atenció de visitants. Continguts i materials didàctics per a visites i centres educatius.

Més info

Altres projectes destacats

 • Projecte executiu de recuperació ecològica de l’estany d’Ivars i Vila-sana
 • Direcció tècnica de les obres i treballs de la restauració ecològica de l’estany d’Ivars i Vila-sana
 • Fitxes i dossier pedagògic per a l’estany d’Ivars i Vila-sana
 • Pla d’usos i gestió de l’estany d’Ivars i Vila-sana
 • Sistema d’informació geogràfic de l’estany d’Ivars i Vila-sana.
 • Recerca història sobre els antics usos socials i econòmics a l’estany d’Ivars i Vila-sana


La Llena - Serveis i projectes ambientals

Abadia, 8

25400 Les Borges Blanques

Tel 973 143 038

lallena(ELIMINAR)(ELIMINAR)@lallena.cat